Feestelijk aperitiefhapje
De feestdagen komen er aan, tijd voor feestelijke hapjes!
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 150 gr. gepelde rivierkeeeftjes
- 3 fijne gesneden plakjes gedroogde hesp
- 2 stronken witloof
- 1 avocado
- 1/2 limoen
- 2 takjes verse dille
- 1/2 dl room (min 30% vet)
- 1,5 gelatineblaadjes
- 1dl visbouillon (1.5 blokje opgelost in 1dl heet water)
- peper en zout
Voorbereiding
Voor dit gerecht is er een kleine voorbereiding nodig die 10 min duurt:
- Laat de gelantineblaadjes weken in koud water.knijp uit.
- Klop de room lichtjes op.
- Snipper de takjes dille fijn.
- Breng de visbouillon aan de kook en laat er de gelatineblaadjes in oplossen en laat afkoelen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 °C
- Doe het rivierkreeftenvlees in een hoge maatbeker samen met de visbouillon en de opgeklopte room.
- Mix fijn met een staafmixer.schep in een spuitzak en laat minstens 45 min.opstijven in de koelkast.
- Leg ondertussen de ham op de bakplaat met bakpapier eronder en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen om daarna in stukjes te breken.
- Pers de halve limoen.
- Snij de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap.kruid met peper en zout.
- Haal 8 blaadjes witloof van de stronk en hou opzij voor de afwerking.
- Haal de harde kern van het witloof eruit,en snipper fijn.Besprenkel met de rest van het limoensap.
- Meng de blokjes avocado voorzichtig onder het fijngesneden witloof, verdeel u over de glaasjes.
- Spuit er de rivierkreeftenmousse erop steek een blaadje witloof erin met een stukje gedroogde ham, en werk af met dille.