Croissantenrepair met appeltjes
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig :
- 5 oude croissants (of brioches, melk- of suikerbrood, …)
- 350 ml melk
- 6 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- 2 soeplepels honing
- Kaneel naar smaak
- Gember of rozijntjes naar keuze
- 3 à 4 grote appelen
- Boter
- Snuifje zout
Bereidingswijze
- Meng melk, eieren, vanillesuiker, honing, kaneel en een snuifje zout in een mengkom.
- Voeg eventueel wat gemalen gember of rozijntjes erbij.
- Scheur de croissants in grote stukken en laat ze weken in het mengsel.
- Warm intussen de oven al op tot 180° C
- Schil de appelen en snij ze in stukjes.
- Bak de stukjes in wat boter in een pan tot ze gekarameliseerd zijn.
- Voeg eventueel wat honing en kaneel toe. Laat ze niet te plat worden, want ze bakken nog verder in de oven.
- Beboter de ovenschaal en schik er de doorweekte stukken croissants in.
- Verdeel de gebakken appeltjes ertussen.
- Giet wat eventueel nog rest in de mengkom in de ovenschaal.
- Zet de volle ovenschaal een 40-tal minuten in de oven en bak daarna nog een 10-tal minuten langs boven voor een knapperige korst.