Craquants met karamel en hazelnoten

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 20 koekjes:

  • 280 gr suiker
  • 50 gr bloem
  • 2 eiwitten
  • ¼ - 1/2 tl zout
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 gr blanke hazelnoten (geplet)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Meng de suiker, bloem, eiwitten, het zout en vanille-extract in een kom door elkaar
  3. Voeg als laatste de geplette hazelnoten toe
  4. Leg kleine hoopjes mengsel met koffielepel op de bakplaat (niet te dicht, ze lopen uit tijdens het bakken)
  5. Druk de hoopjes iets plat
  6. Bak de craquants in 14-19 minuten goudbruin
  7. Neem direct na het bakken het bakpapier met koeken van de bakplaat
  8. Laat de koeken een paar minuten afkoelen en haal ze pas daarna voorzichtig met een spatel van het bakpapier.
  9. Laat ze verder afkoelen op een rooster.

Tips

  • Hazelnoten pletten kan in plastiek zak en plat slaan met deegrol of dergelijke. Er mogen zeker nog grove stukken in zitten.
  • Hou je van gezouten karamel dan kan je meer zout toevoegen aan het beslag.
  • Niet té bruin, anders smaken ze bitter.