Craquants met karamel en hazelnoten
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 20 koekjes:
- 280 gr suiker
- 50 gr bloem
- 2 eiwitten
- ¼ - 1/2 tl zout
- 2 tl vanille-extract
- 200 gr blanke hazelnoten (geplet)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng de suiker, bloem, eiwitten, het zout en vanille-extract in een kom door elkaar
- Voeg als laatste de geplette hazelnoten toe
- Leg kleine hoopjes mengsel met koffielepel op de bakplaat (niet te dicht, ze lopen uit tijdens het bakken)
- Druk de hoopjes iets plat
- Bak de craquants in 14-19 minuten goudbruin
- Neem direct na het bakken het bakpapier met koeken van de bakplaat
- Laat de koeken een paar minuten afkoelen en haal ze pas daarna voorzichtig met een spatel van het bakpapier.
- Laat ze verder afkoelen op een rooster.
Tips
- Hazelnoten pletten kan in plastiek zak en plat slaan met deegrol of dergelijke. Er mogen zeker nog grove stukken in zitten.
- Hou je van gezouten karamel dan kan je meer zout toevoegen aan het beslag.
- Niet té bruin, anders smaken ze bitter.