Courgettegratin met zoete-aardappelpuree

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 1.5 kg zoete patat
  • 2 grote kookaardappelen
  • 100 ml melk
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr gemalen kaas
  • 100 ml room
  • Tijm
  • Eventueel gehakt

Bereidingswijze

  1. Alle aardappelen samen koken en met de melk grof pureren.
  2. Knoflook hakken en samen met de tijm, de gemalen kaas en room in een kom vermengen en kruiden met peper en zout.
  3. Courgettes in dunne plakken snijden.
  4. Schep de puree in een ovenschaal en leg dakpansgewijs de courgetteplakken erop.
  5. Smeer het kaasmengsel over de courgettes en bak de schotel ongeveer 20 minuten op 200°C – totdat de kaas gesmolten is.

Indien je ervoor kiest om met gehakt te werken:

  1. Bak het gehakt krul in de pan en kruid af.
  2. Doe onderaan de ovenschaal het gehakt.
  3. Werk daarna het gerecht af zoals hierboven beschreven.