Courgettegratin met zoete-aardappelpuree
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 1.5 kg zoete patat
- 2 grote kookaardappelen
- 100 ml melk
- 2 courgettes
- 2 tenen knoflook
- 100 gr gemalen kaas
- 100 ml room
- Tijm
- Eventueel gehakt
Bereidingswijze
- Alle aardappelen samen koken en met de melk grof pureren.
- Knoflook hakken en samen met de tijm, de gemalen kaas en room in een kom vermengen en kruiden met peper en zout.
- Courgettes in dunne plakken snijden.
- Schep de puree in een ovenschaal en leg dakpansgewijs de courgetteplakken erop.
- Smeer het kaasmengsel over de courgettes en bak de schotel ongeveer 20 minuten op 200°C – totdat de kaas gesmolten is.
Indien je ervoor kiest om met gehakt te werken:
- Bak het gehakt krul in de pan en kruid af.
- Doe onderaan de ovenschaal het gehakt.
- Werk daarna het gerecht af zoals hierboven beschreven.