Cannelloni met prei in tomatensaus
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 100 gr gekookte hamreepjes
- 4 takjes verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 8 zongedroogde tomaten
- 200 gr mozzarella (blok)
- 125 gr ricotta
- 1 eetl. Boter
- 12 cannelloni
- 800 gr tomatenstukjes (blik)
- 2 eetl. Olijfolie
- 1 blaadje laurier
- 4 preiwitten
- 1 ui
- zwarte peper & zout
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Snipper het knoflook, de ui en de preiwitten fijn
- Snij de mozzarella in sneetjes
- Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel olijfolie & 1 eetlepel boter in een pan
- stoof het preiwit ong. 15 min, samen met de tijm en het laurierblaadje
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en bak het knoflook & de ui glazig
- Voeg de tomatenstukjes en de reepjes zongedroogde tomaat toe in de kookpot en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur
- Kruid het geheel met zwarte peper en zout
- Verwijder de takjes tijm en het laurierblaadje uit de gestoofde prei
- Meng er de ricotta en de hamreepjes onder & kruid met zwarte peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180°
- Vul de cannelloni met het preimengsel en leg ze naast elkaar in een ovenschaal
- Giet er de tomatensaus over en leg er de sneetjes mozzarella op. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven