Cannelloni met prei in tomatensaus

1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 100 gr gekookte hamreepjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 200 gr mozzarella (blok)
  • 125 gr ricotta
  • 1 eetl. Boter
  • 12 cannelloni
  • 800 gr tomatenstukjes (blik)
  • 2 eetl. Olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 4 preiwitten
  • 1 ui
  • zwarte peper & zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Snipper het knoflook, de ui en de preiwitten fijn
  2. Snij de mozzarella in sneetjes
  3. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie & 1 eetlepel boter in een pan
  2. stoof het preiwit ong. 15 min, samen met de tijm en het laurierblaadje
  3. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en bak het knoflook & de ui glazig
  4. Voeg de tomatenstukjes en de reepjes zongedroogde tomaat toe in de kookpot en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur
  5. Kruid het geheel met zwarte peper en zout
  6. Verwijder de takjes tijm en het laurierblaadje uit de gestoofde prei
  7. Meng er de ricotta en de hamreepjes onder & kruid met zwarte peper en zout
  8. Verwarm de oven voor op 180°
  9. Vul de cannelloni met het preimengsel en leg ze naast elkaar in een ovenschaal
  10. Giet er de tomatensaus over en leg er de sneetjes mozzarella op. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven