Bulgur-spinaziesalade met geitenkaas (Vegetarisch)
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig :
- 2 eetl appelazijn (of sherryazijn)
- 100 g geitenkaas (bv Damse Mokke)
- 1 gegrilde paprika (bokaal)
- 2 eetl pompoenpitten
- 3 eetl walnotenolie
- 200g babyspinazie
- 2 eetl olijfolie
- 200 g bulgur
- 1 avocado
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Spoel de gegrilde paprika onder koud water en laat uitlekken. Dep droog en snij in gelijke blokjes.
- Snij de geitenkaas in blokjes.
- Kook de bulgur gaar in licht gezouten water (kooktijd, zie verpakking), giet af en laat afkoelen
- Snij ondertussen het vruchtvlees van de avocado in gelijke blokjes.
- Meng de olijfolie met de walnotenolie en de appel- of sherryazijn en kruid met peper en zout.
- Meng de babyspinazie, de blokjes avocado en gegrilde paprika en de pompoenpitten onder de bulgur.
- Roer er de vinaigrette onder en bestrooi met de blokje gietenkaas.