Banoffee Pie
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 6 à 8 personen:
- 150 g volkoren koekjes (bv. petits- beurres)
- Springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede
- 1 blik gecondenseerde melk karamel
- 75 g gezouten boter
- 1 el cacaopoeder
- 2 el mascarpone
- 3 bananen
- 3 dl room
Bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes
- Smelt de boter en voeg ze toe aan de koekjeskruimels
- Verdeel dit mengsel over de springvorm en druk goed aan
- Laat de bodem hard worden in de koelkast
- Snij ondertussen de bananen in dunne plakjes
- Verdeel ze over de taartbodem
- Verdeel de melk karamel over het laagje bananen
- Klop de room samen met de mascarpone stijf
- Verdeel over de karamel
- Laat de taart nu minstens een uur opstijven in de koelkast
- Bestrooi met cacaopoeder
- Haal de taart uit de vorm en serveer