Balletjes met kleurrijke groentjes & goudgele patatjes

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

  • ½ broccoli
  • Handvol verse groene boontjes
  • 4 tal wortels
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 650 gr aardappelen
  • 2 Granny Smith appels
  • Rozemarijn
  • couscouskruiden
  • olijfolie
  • bloem voor saus
  • boter
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Schil aardappelen en snij ze in niet al te grote stukken, kook ze bijna etensklaar
  2. Giet af en meng deze in een ovenschotel met olijfolie, peper en zout en rijkelijk met rozemarijn
  3. Was en snij alle groentjes in kleine stukjes, broccoli in kleine roosjes. (De stam gebruik je in de soep)
  4. Stoof 1 ui samen met de wortelstukjes, blancheer broccoli en boontjes samen, giet af maar spaar het vocht
  5. Maak een saus van klontje boter, bloem en groenten vocht, voeg ook beetje melk toe, kruiden
  6. Meng het gehakt met 1 fijngesneden ui, 2 teentjes look, 1 ½ geraspte appel, peper en zout en couscouskruiden
  7. Maak er balletjes van, bak die een half uur in oven van 180° lichtjes overgoten met olijfolie
  8. Bak ook de aardappeltjes half uur goudbruin in oven
  9. Giet de saus over je groentjes, meng alles samen en hou warm