Ingrediënten
- ½ broccoli
- Handvol verse groene boontjes
- 4 tal wortels
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 650 gr aardappelen
- 2 Granny Smith appels
- Rozemarijn
- couscouskruiden
- olijfolie
- bloem voor saus
- boter
- peper & zout
Bereidingswijze
- Schil aardappelen en snij ze in niet al te grote stukken, kook ze bijna etensklaar
- Giet af en meng deze in een ovenschotel met olijfolie, peper en zout en rijkelijk met rozemarijn
- Was en snij alle groentjes in kleine stukjes, broccoli in kleine roosjes. (De stam gebruik je in de soep)
- Stoof 1 ui samen met de wortelstukjes, blancheer broccoli en boontjes samen, giet af maar spaar het vocht
- Maak een saus van klontje boter, bloem en groenten vocht, voeg ook beetje melk toe, kruiden
- Meng het gehakt met 1 fijngesneden ui, 2 teentjes look, 1 ½ geraspte appel, peper en zout en couscouskruiden
- Maak er balletjes van, bak die een half uur in oven van 180° lichtjes overgoten met olijfolie
- Bak ook de aardappeltjes half uur goudbruin in oven
- Giet de saus over je groentjes, meng alles samen en hou warm