Aspergen op vlaamse wijze
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 24 witte -asperges
- 4 eieren
- 1 scheutje azijn
- 160 g boter
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 2 el gehakte peterselie
- peper & zout
Bereidingswijze
- Schil de asperges van kop naar voet en breek het harde uiteinde af op 2 cm
- Kook de asperges mooi krokant in 6 minuten en laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek
- Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard in gezouten water met een scheutje azijn
- Spoel af onder koud water, pel de eieren en plet ze met behulp van een vork fijn
- Smelt de boter en schep er het vetgedeelte af zonder het melkgedeelte
- Doe de geklaarde boter, geplette eieren, nootmuskaat en gehakte peterselie in een kommetje en houd even warm op een klein vuurtje
- Kruid bij met peper van de molen en zout
- Leg de asperges op een groot, warm bord en lepel de saus over de uiteinden van de asperges