Alcoholvrij - Apero met gember
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 1 deel citroensap (vers geperst)
- 1 deel suikerwater met verse gember
- 2 delen roze pompelmoessap (vers geperst)
- Geut spuitwater
- Partje pompelmoes
- Dikke rietjes
- Crushed ice
Bereidingswijze
- Dag voorbereiding
- Breng 1l water, 1 kg suiker en een geschilde en in kleine stukjes gesneden gemberwortel aan de kook
- Laat het goed koken
- Laat het volledig afkoelen
- Dag zelf
- Zeef het suikerwater om de gemberstukjes eruit te krijgen
- Meng de apero in de juiste verhouding
- Breng crushed ice in mooie cocktailglazen, goed halfvol
- Giet er de alcoholvrije apero over en giet er een geutje spuitwater bij
- Versier de rand van het glas met een partje pompelmoes
- Dien op met een rietje in het glas
- Nota
- De rest van het gembersuikerwater vries je in ter bewaring