Aardbeienbavarois Taart
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- Koekjesbodem
- 35 petit beurre koekjes (mogen ook wat speculooskoekjes tussen zitten)
- 160 gram boter
- 100 gram suiker
- 4 eierdooiers
- Bavarois
- 500 gram platte kaas
- 250 gram bloemsuiker
- 10 blaadjes gelatine
- 500 gram aardbeien
- 4 dl room
- 4 soeplepels fijne kristalsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
Bereidingswijze
- Verwarm oven voor op 180°C en smelt de boter
- Doe suiker bij boter en roer goed om
- Doe 4 eierdooiers erbij en roer goed om
- Plet de koekjes (niet helemaal fijn maar toch stukjes van minder dan 1 cm)
- Voeg koekjeskruimel toe aan mengsel
- Doe bakpapier in taartvorm en stort het mengsel erin – je moet het met een vork openstrijken en goed aandrukken overal – zorg dat het overal even dik is
- Bak 15 min in de oven en laat afkoelen
- Meng de platte kaas & bloemsuiker mengen
- Gelatine 5 minuten in koud water weken
- Aardbeien mixen en lichtjes opwarmen met uitgeduwde gelatineblaadjes totdat gelatine is opgelost
- Room opkloppen met kristalsuiker en vanillesuiker
- Platte kaasmengsel en aardbeien mengen, als laatste opgeklopte room door mengen
- Stort mengsel op koekjesbodem in bakvorm en laat opstijven in de frigo