Aardappel gevuld met ratatouille
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 2 tomaten
- 5 ontpitte zwarte olijven
- 1/2 paprika
- 1/2 courgette
- 1/2 aubergine
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gr grof zout
- 1/2 koffielepel Provençaalse kruiden
- 1/4 koffielepel paprikapoeder
- Peper & zout
Bereidingswijze
Vooraf:
- Prik met een vork enkele keren in de ongeschilde aardappels.
- Verdeel het grof zout in een overschotel en leg er de aardappelen op.
- Plaats ze gedurende 1 u, in een op 190 graden voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen.
Bereiding ratatouille :
- Snij alle groenten (tomaten,paprika, courgette, aubergine, olijven, sjalotje en knoflook) in kleine stukjes
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpan, voeg de fijngesnipperde sjalot en knoflook en alle groeten toe, laat even stoven.
- Meng er de olijven onder en kruid met Provençaalse kruiden, het paprikapoeder en wat peper.
- Dek af en laat gedurende 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.
- Snij, in de lengte een hoedje van de aardappelen en hol ze voor de helft uit. Kruid met peper en zout.
- Strijk 4 grote vellen aluminiumfolie in, met telkens 1/2 eetlepel olijfolie.
- Leg er de uitgeholde aardappel in en vul op met de ratatouille. Zet het aardappeldekseltje er terug op en vouw de papillot dicht.
- Bak de aardappel papillotten gedurende 15 à 20 min. Op de BBQ.