Trifle met bosvruchten
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 10 personen:
- 250 gr mix voor banketbakkersroom (Aveve) – 4 zakjes vanillesuiker bourbon
- ½ kg blauwe bessen diepvries
- 240 gr petit suisse kaasjes
- zeste en sap van 1 citroen
- 150gr diepvriesframbozen – 1 pot kriekengelei – 850 ml volle melk
- 1 el vanillebloem
- 100 gr meringues
- 1 pak madeleines
- ¼ l volle room
- 3 el suiker
Voor de afwerking:
- 1 bakje aalbessen – 125 gr blauwe bessen – 125 gr Frambozen – enkele muntblaadjes
- bloemsuiker
- ¼ l volle room
Bereidingswijze
- Kook de diepvriesvruchten met citroensap en suiker.
- Bind met de vanillebloem en laat afkoelen.
- Bereid de banketbakkersroom. Klop de mix met de melk, vanillesuiker en de zeste tot een stevige pudding.
- Klop er onmiddellijk de kaasjes onder.
- Klop de room lobbig met een el bloemsuiker en schep onder de massa.
- Snijd de madeleines overlangs door, zet er wat gelei tussen en halveer ze.
- Bouw nu de trifle op.
- Schep een laagje vruchtencompote in de kom . Doe er een laagje crème boven. Schik er de gehalveerde madeleines op.
- Nu weer vruchten, crème , nog wat madeleines. Werk alles op.
- Laat opstijven in de koelkast, bij voorkeur een nacht
- Werk nu af met grof verkruimelde meringues, opgeklopte slagroom , verse rode vruchten .
- Bestuif met bloemsuiker en zet hier en daar nog een topje munt of citroenmelisse.