Geroosterde bloemkool met curry

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 1 grote of 2 kleine bloemkool, gebroken in roosjes of roosjes in plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 ui in halve schijfjes gesneden
  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels geel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 El citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en leg een vel bakpapier in een platte ovenplaat.
  2. Doe de knoflook, citroensap, olijfolie, kerriepoeder, kaneel, zout en peper in een grote kom en meng alles goed dooreen.
  3. Voeg de bloemkool en ui plakjes aan de kom met de curry en doormeng dit goed.
  4. Verdeel de bloemkool- en uienplakjes over de bakplaat in één laag.
  5. Rooster in de oven op 220°C gedurende 25 tot 30 minuten tot het goed bruin is.
  6. Controleer halverwege het koken, en roer eens in de bloemkool zodat de onderste nu boven komen te liggen voor een gelijkmatig roosteren/koken van de bloemkool.