Geroosterde bloemkool met curry
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 1 grote of 2 kleine bloemkool, gebroken in roosjes of roosjes in plakjes gesneden
- 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
- 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 ui in halve schijfjes gesneden
- 120 ml extra vergine olijfolie
- 2 theelepels geel kerriepoeder
- 1/4 theelepel gemalen kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 2 El citroensap
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C en leg een vel bakpapier in een platte ovenplaat.
- Doe de knoflook, citroensap, olijfolie, kerriepoeder, kaneel, zout en peper in een grote kom en meng alles goed dooreen.
- Voeg de bloemkool en ui plakjes aan de kom met de curry en doormeng dit goed.
- Verdeel de bloemkool- en uienplakjes over de bakplaat in één laag.
- Rooster in de oven op 220°C gedurende 25 tot 30 minuten tot het goed bruin is.
- Controleer halverwege het koken, en roer eens in de bloemkool zodat de onderste nu boven komen te liggen voor een gelijkmatig roosteren/koken van de bloemkool.