Fish Cakes
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 450 g stevige witte vis (bv. kabeljauw)
- Handvol verse peterselie
- Zeste van 1/2 citroen
- 85 g paneermeel
- 350 g aardappelen
- Peper & zout
- 50 g bloem
- Olijfolie
- 1 ei
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water
- Doe de gekookte aardappelen samen met de vis in de keukenmachine en maal tot een grove massa (of prak alles met een vork)
- Hak de peterselie fijn
- Voeg de peterselie toet en kruid met peper en zout
- Meng alles en maak er ronde viskoekjes van
- Wentel elk viskoekje door de bloem en vervolgens door het ei
- Haal de koekjes daarna door het paneermeel
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de viskoekjes krokant
- Serveer de viskoekjes met een frisse salade en huisgemaakte tartaarsaus