Biscuittaart
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 3 afgestreken soeplepels instant chocoladepoeder
- Springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede
- 60 gr fondantchocolade
- klontje boter van ongeveer 30 gr
- 70 gr fondantchocolade
- 150 gr biscuitbloem
- 50 gr poedersuiker
- 10 ml water
- 30 gr boter
- 3 eieren
- 1 ei
Bereidingswijze
- De biscuitbloem met de eieren, het water en de instant chocoladepoeder samen kloppen tot een luchtig beslag.
- Het beslag in de beboterde springvorm doen en in een voorverwarmde oven van 170° bakken. Plaats onderaan in de oven een vuurvast kommetje met warm water. (voor voldoende vochtigheid in de oven)
- Bakken op 170° voor 30 à 35 minuten.
- Uit de vorm halen en laten afkoelen.
- Om de vulling te maken smelten we de chocolade au bain-marie en voegen het klontje boter toe.
- Klop het eiwit stijf en spatel onder het mengsel.
- Snij het gebak overlangs door en besmeer met de vulling.
- Om de vulling te maken smelten we de chocolade au bain-marie en voegen het klontje boter toe.
- Al roerend de poedersuiker ondermengen en onmiddellijk over het gebak smeren.