Auberginecurry met citroengras en kokos
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 4 middelgrote aubergines (uiteinden afgesneden, in de breedte gehalveerd en dan in parten van 2cm)
- 1 el olie
- 6 dl volvette kokosmelk
- 2 stengels citroengras, gekneusd met een deegroller
- 4 lente-uien, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 kaffir-limoenblaadjes, grof gescheurd
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Flink mespunt rode chilivlokken (eventueel)
- 50 g ongezouten pinda’s, grof gehakt
- Geraspte schil van ½ onbehandelde limoen
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Leg de aubergineparten in een braadslee, schenk de olie erbij en schep de aubergine met de handen er goed door.
- Rooster de parten 20 minuten in de oven, keer ze halverwege.
- Doe de kokosmelk, het citroengras, de lente-ui, knoflook, kaffir-limoenblaadjes, kurkuma, komijn, eventueel de chilivlokken en een flinke snuf zout in een grote kom en meng alles goed.
- Neem de braadslee uit de oven en schenk het kokosmengsel over de aubergineparten; keer elke part om om ervoor te zorgen dat ze er allemaal mee bedekt raken. Zet ze nog 10 minuten in de oven.
- Verdeel de pinda’s over een bakplaat en schuif deze de laatste 7 minuten van de bereidingstijd bij de curry in de oven.
- Haal braadslee en bakplaat uit de oven en zet de auberginecurry opzij. Doe de pinda’s in een vijzel en stamp ze licht. Voeg de limoenrasp en een snufje zout toe.
- Verwijder de kaffir-limoenblaadjes en het citroengras uit de auberginecurry en gooi ze weg.
- Strooi het pinda-limoenraspmengsel erover en serveer.