Appeltaart tante Irma
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig :
- 166g zelfrijzende bloem of gewone bloem + bakpoeder
- Een paar lepels abrikozenconfituur
- Kruimeldeeg of bladerdeeg
- 10 lepels kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 6 lepels melk
- 10 lepels olie (vb. maïsolie)
- 3 appels
- 4 eieren
Bereidingswijze
- Eierdooiers + suiker zeer goed kloppen (mixer)
- Olie en melk eraan toevoegen
- Nogmaals goed kloppen
- Gezifte bloem voorzichtig ondermengen
- Eiwit stijfkloppen en ondermengen
- Appelen in schijfjes snijden
- Bakblik bekleden met kruimeldeeg of bladerdeeg
- Bestrijken met dun laagje confituur
- Het deeg erop brengen
- Appelschijfjes dakpansgewijze op het deeg brengen
- Bakken gedurende ongeveer ¾ uur in voorverwarmde oven aan 200° (soms een goed half uur ook al goed, hangt af v/d oven)
Als de taart afgekoeld is, kan je ze nog versieren door bloemsuiker erover te ziften