Appeltaart tante Irma

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig :

  • 166g zelfrijzende bloem of gewone bloem + bakpoeder
  • Een paar lepels abrikozenconfituur
  • Kruimeldeeg of bladerdeeg
  • 10 lepels kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 lepels melk
  • 10 lepels olie (vb. maïsolie)
  • 3 appels
  • 4 eieren

Bereidingswijze

  1. Eierdooiers + suiker zeer goed kloppen (mixer)
  2. Olie en melk eraan toevoegen
  3. Nogmaals goed kloppen
  4. Gezifte bloem voorzichtig ondermengen
  5. Eiwit stijfkloppen en ondermengen
  6. Appelen in schijfjes snijden
  7. Bakblik bekleden met kruimeldeeg of bladerdeeg
  8. Bestrijken met dun laagje confituur
  9. Het deeg erop brengen
  10. Appelschijfjes dakpansgewijze op het deeg brengen
  11. Bakken gedurende ongeveer ¾ uur in voorverwarmde oven aan 200° (soms een goed half uur ook al goed, hangt af v/d oven)

Als de taart afgekoeld is, kan je ze nog versieren door bloemsuiker erover te ziften